Bliv klar til jobsamtalen med konkrete tips, gode råd og praktiske øvelser til den gode jobsamtale. Så er du altid godt forberedt. Vi kommer gennem alle aspekter af den gode jobsamtale, så du kan overbevise din kommende arbejdsgiver om, hvorfor du er den rette til jobbet. I videoen får du en masse råd, tips og trick, så du altid er godt forberedt. Den gode jobsamtale bygger nemlig på forberedelse.

DEN GODE JOBSAMTALE – SÅDAN FORBEREDER DU DIG
Der står meget på spil til jobsamtalen. Det er nemlig her, du skal overbevise din (forhåbentlige) nye arbejdsgiver om, at du er den rette. Du bliver godt forberedt til den gode jobsamtale med denne video. Du kan altid finde mange flere karrieretips og praktiske råd til den gode jobsamtale her:

https://www.randstad.dk/

Det første skridt i forberedelsen til den gode jobsamtale er helt simpelt at læse jobopslaget grundigt. Det er nemlig en af hjørnestenene for den gode jobsamtale.

NÅR DU HAR LÆST JOBSLAGET, SKAL DU …
Start med at lave en liste over de krav, der står i jobopslaget, og match dem én af gangen med dine egne kvalifikationer. Find herefter konkrete eksempler på, hvordan du opfylder hvert enkelt krav. Det er disse eksempler, du skal bruge til selve den gode jobsamtale. Når du er tilfreds, så stil dig foran spejlet og forklar, hvorfor DU er den rigtige til jobbet. Men husk på selve dagen at slippe manuskriptet, lyt til intervieweren og lad samtalen flyde naturligt. Til den gode jobsamtale er det vigtigt, at samtalen flyder naturligt. Husk at slappe af og træk vejret – det er okay at være nervøs før og under en samtale.
Forbered derfor gode svar til den gode jobsamtale. Du kan aldrig vide præcist, hvad du bliver spurgt om til en samtale, men forbered dig på klassikere som: ”hvad fik dig til at søge jobbet?” og ”hvad er dine største styrker”.

Få endnu flere tips til den gode jobsamtale på vores hjemmeside og sociale medier:
—————————-
Hjemmeside:
https://www.randstad.dk
Facebook:
https://www.facebook.com/randstaddanmark
G+:
https://plus.google.com/100316600152081732667/videos
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/randstad-danmark
—————————-

DISSE SPØRGSMÅL SKAL DU OGSÅ FORBEREDE DIG PÅ
Det er ikke kun de klassiske spørgsmål, du skal forberede dig på til den gode jobsamtale. Til den gode jobsamtale vil du også få hypotetiske spørgsmål. De tester dine evner til at løse problemer i en tænkt situation. Hypotetiske spørgsmål til den gode samtale er ”hvad nu hvis …?” spørgsmål. Det kan være: ”hvad vil du gøre, hvis du føler dig uretfærdigt behandlet” og ”hvordan håndterer du en utilfreds kunde?”. En god måde at forberede sig på hypotetiske spørgsmål til den gode jobsamtale er, at du tænker over, hvilke udfordringer du kan møde i jobbet, og hvordan du tidligere har løst lignende situationer. I denne videoguide, kan du se, hvordan du skriver et godt CV, så du kommer til jobsamtalen:

https://www.youtube.com/watch?v=jgUEbZ3zmmY&t=8s

RESEARCH VIRKSOMHEDEN
Jo mere du kender til virksomheden, jo bedre er chancen for, at du klarer dig godt til jobsamtalen. Den gode jobsamtale bygger nemlig på viden om både job og virksomhed. Til den gode jobsamtale er det bedre at vide for meget end for lidt. Virksomhedens website og sociale medier er en guldgrube – men en simpel Google-søgning kan også give dig meget viden, du kan bruge til den gode jobsamtale. Hvad og hvor meget, du skal vide, afhænger af det job, du søger. Skulle det mod forventning ikke lykkes at lande jobbet til samtalen, kan du her få flere gode råd til både CV og jobsamtalen:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL2kS4EvAV9r_fIzy0XRCbNSi_wK1E2SYx

”HAR DU NOGEN SPØRGSMÅL?”
Ja, det har du. Til sidst i samtalen bliver du ofte spurgt, om du har nogen spørgsmål, og her skal du svare ”ja”. Det er din sidste chance til den gode jobsamtale for at vise, hvor begejstret du er for jobbet. Du kan også spørge ind til ting, der er særligt vigtige for dig. Brug gerne viden og informationer, du har fået i løbet af den gode jobsamtale. Forbered 4-5 spørgsmål. F.eks. om din egen rolle, virksomhedens fremtid, kultur eller værdier, og stil ét eller to af dem. Men husk at lade være med at spørge til løn. Hold dig til spørgsmål om virksomheden eller jobbet.

VÆLG TØJET MED OMHU
Nu er du klædt på til samtalen, hvad angår viden. Men hvad med tøjet? Kig på websitet og medarbejdernes LinkedIn-profiler, og vælg noget, der passer til stilen i virksomheden – og som du samtidig føler dig afslappet i.

ET SIDSTE TIP
Kom i god tid, så du lige kan få pulsen ned og samle tankerne, inden det går løs. Det er også vigtigt, at du ikke kommer for tidligt. 10 minutter før er typisk passende til den gode jobsamtale.
HELD OG LYKKE MED JOBSAMTALEN!